Latijns-Amerika in Beweging

Agenda

23 augustus 2017 - 27 augustus 2017
/ Festival

Festival Latino Americano Rotterdam 2017

Lantaren Venster
/ Rotterdam
/ 19:00

LantarenVenster presenteert de tweede editie van het Festival Latino Americano Rotterdam!

Na een fantastische start in 2016 ademt LantarenVenster van 23 tot en met 27 augustus 2017 opnieuw vijf dagen lang Latijns-Amerika.

Met ruim dertig filmvertoningen, drie concerten en een doorlopend randprogramma met feesten, diverse talkshows, dans, dj’s en vele interessante gasten brengen we de Latijns-Amerikaanse sfeer naar de Wilhelminapier.

FILM
Van Haïti tot Argentinië, van Mexico tot Uruguay: het filmprogramma toont de diversiteit van het continent. Met zowel interessante commerciële films als de kleinere arthouse-films uit en over Latijns-Amerika. Met vorig jaar spraakmakende titels als Quilapayún, más allá de la canción (Chili), Aquarius (Brazilië) en Desde allá (Venezuela).

MUZIEK
Latijns-Amerika kent een enorme verscheidenheid aan muzikale genres en stijlen. Het festival presenteert deze en laat LantarenVenster uit zijn voegen barsten op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Vorig jaar stonden onder anderen op het podium een uitverkocht La-33 (Colombia), Alfredo Rodríguez (Cuba), Flavia Coelho (Brazilië/SP) en Conjunto Papa Upa (Venezuela/GB/NL).

Festival Latino Americano Rotterdam is het enige festival in Nederland waar Latijns-Amerikaanse muziek en film elkaar ontmoeten. Het volledige programma wordt in juni bekend gemaakt.

19:00
Divers

Lantaren Venster

Otto Reuchlinweg 996
3072 MD
Rotterdam