Latijns-Amerika in Beweging

Agenda

5 juli 2012
/ Concert

Gilberto Gil

Paleis voor Schone Kunsten / Bozar
/ Brussel
/ 20:00

Liefhebbers van het Braziliaanse levenslied dragen de godfather Gilberto Gil al meer dan veertig jaar op handen. Met zijn vernieuwende mix van Braziliaanse muziek (Bossa nova, Samba en Forró) met Blues, Reggae, Pop en Rock, slaagt hij er in om zijn publiek wereldwijd blijvend te ontroeren.

Gilberto Gil is veel meer dan een eenvoudige muzikant. Zijn politiek en sociaal engagement waren destijds een doorn in het oog van het militaire regime in Brazilië. Als kopstuk van de Tropicalismo-beweging vloog hij in 1969 -samen met Caetano Veloso- in de gevangenis. Na enkele jaren in ballingschap, keerde hij in 1972 terug naar zijn geboorteland, waar hij zowel muzikaal, politiek als sociaal actief bleef. Ook op ecologisch vlak probeerde hij op het beleid te wegen. In 2003 schopte hij het tot minister van Cultuur in de regering van president Lula da Silva.

Na vijf jaar regeren keerde de man voltijds terug naar de kern van zijn bestaan: de muziek. Op 14 november 2009 speelde Gilberto samen met zijn zoon Bem (gitaar en percussie) en Jaques Morelenbaum (cellist en legendarische arrangeur / producer) al een zeer ontroerend concert in het Paleis voor Schone Kunsten. Voor de concertreeks in 2012 wordt dit trio uitgebreid met een violist (Nicolas Krassik) en een percussionist (Gustavo di Dalva).

Het beloven boeiende concerten te worden waar de muzikanten via innig samenspel zullen proberen om tot de kern van het muzikaal universum van Gilberto Gil door te dringen. Het kwintet is ondertussen met de songselectie en repetities gestart. Om teleurstellingen aan de kassa te vermijden, raden we u aan om nu reeds uw zitje te reserveren.

20:00

Paleis voor Schone Kunsten / Bozar

Ravensteinstraat 23
1000
Brussel
België