Latijns-Amerika in Beweging

woensdag, 10 mei 2017 21:29

Exit Noticias!

Door: Noticias

Na 20 jaar kritische nieuws- en achtergrond artikelen, film- en informatieavonden en projecten zoals Volg je Maaltijd, LA Ruta en Migratie in Beeld heeft de redactie en het bestuur van Noticias besloten voorlopig te stoppen. Hoewel het échte Latijns-Amerika natuurlijk nooit genoeg in beeld gebracht kan worden, zijn er een aantal dingen in de context en organisatie van Noticias veranderd waardoor we hebben besloten te stoppen.

Sinds 2015 heeft Noticias geen betaalde staf, stagiaires of EVS’ers (European Volunteers) meer en ondanks de motivatie en inzet kunnen we niet alles realiseren wat we graag zouden willen. Het aantal publicaties en activiteiten op de website is daardoor de afgelopen tijd afgenomen. Bovendien door de opkomst van social media – dat nieuws uit Latijns-Amerika veel toegankelijker maakt voor een groot publiek – vonden we het lastig te bepalen waar de toegevoegde waarde van Noticias ligt.

Als vrijwilligers van de coördinatiegroep van Noticias zien wij ons genoodzaakt om het project ‘Noticias’ voorlopig te stoppen. Dit betekent niet dat de stichting waar Noticias onder valt – Promolat, met als doel het promoten van Latijns Amerika in Nederland, zich opheft. Het betekent wel dat we voor onbepaalde tijd stoppen met de productie op de website Noticias.nl en met het organiseren van activiteiten. De stichting Promolat blijft voorlopig bestaan, en daarmee de mogelijkheid om vanuit de stichting nieuwe projecten, activiteiten of andere initiatieven op te zetten. Deze zijn echter nog geheel onzeker en afhankelijk van initiatieven van binnen of buiten het huidige team van Noticias. Wel blijft de site nog in de lucht. Wij bekijken momenteel hoe we de inhoud van de website – met een belangrijke archieffunctie over Latijns Amerika - zo goed mogelijk kunnen bewaren.

We hopen iedereen te zien op zaterdag 20 mei 2017 op het grote 'Noticias Hasta Siempre!' festival. Tijdens dit festival, in de OT301 in Amsterdam zullen we terug-, maar ook vooral vooruitblikken op de relatie tussen Nederland en Latijns-Amerika. Er zullen mensen hun creatieve en innovatieve nieuwe ideeën pitchen en er wordt een heerlijke Latijns-Amerikaanse maaltijd geserveerd! De avond zal afgesloten worden door de Amsterdamse band met Chileens bloed ‘TenTemPies’, en de Latino hits van vroeger en nu van de alom bekende ‘Que Pasa?!’ DJs.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar info@noticias.nl!
Meer informatie over het festival: https://www.facebook.com/events/2261573964068265/

Reageer

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <i> <strong> <b> <cite> <blockquote> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <h2> <h3> <h4> <hr>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Reacties

Jammer zeg! Zeker belangrijk

Jammer zeg! Zeker belangrijk om Latijns-Amerika in Nederland te blijven promoten. In het meeste nieuws hoor je bar weinig over de regio...