Latijns-Amerika in Beweging

Rubriek Sabor Latino

Inhoud syndiceren
17 april 2015

Latin Lovers: Annemiek en Manuel

Annemiek en Manuel ontmoetten elkaar in 2012 in Argentinië, op het verjaardagsfeest van een gemeenschappelijke vriendin. Manuel studeerde gastronomie in Buenos Aires, Annemiek was in de stad voor een uitwisseling. Annemiek sprak toen nog niet echt Spaans, dus die avond spraken ze niet veel. Na een tijdje leerden ze elkaar beter kennen en gingen ze steeds vaker samen uit.
17 maart 2015

Latin Lovers: Mark en Karla

Mark en Karla leerden elkaar via internet kennen in 2008. Na zijn studie Geschiedenis wou hij Spaans leren en schreef hij zich in op de website Penpals. Zijn foto intrigeerde Karla, dus sprak ze hem aan. Nadat “Mark wat losser begon te komen” spraken ze elkaar bijna elke dag. Na een tijd was hij zijn werk beu en trok hij naar Mexico, waar ze elkaar voor het eerst in het echt ontmoetten. Zij kwam een paar keer naar Nederland, en hij ging daarna voor zes maanden naar Mexico.
17 februari 2015

Latin Lovers: Anna en Julio

Anna Maria en Julio leerden elkaar negen jaar geleden kennen op een Latino-studentenfeestje in Leiden. Zij gaf een workshop salsa, ze dansten samen,… Na twee weken spraken ze weer af en werden ze verliefd. Het stel woonde een tijd samen in Nederland en trouwde in 2008 in Spanje. Anna gaf een tijdlang Spaanse les. Toen ze haar studenten niet mocht meenemen op een inleefreis naar Cuba, ontsproot het idee om zelf een reisbureau op te richten. 
10 februari 2015

Solterito de Queso

Op de 2e zondag van carnavalsmaand februari wordt de 'día del soltero de queso' gevierd om deze lekkere salade met maïs, tuinbonen, tomaat en witte kaas, te eren. De Solterito de Queso is een lichte, makkelijk te bereiden Peruaanse salade die zowel als voorgerecht als als maaltijdsalade gegeten kan worden.
19 januari 2015

Latin Lovers: Susanne en Felipe

Susanne en Felipe leerden elkaar 11 jaar geleden kennen toen ze allebei in Portugal waren om te studeren. Ze woonden in hetzelfde gebouw, zij op 6 hoog en hij op 3 hoog, en zagen elkaar voor het eerst “op één of ander feest”. Toen hadden ze nooit gedacht dat ze zoveel jaren later samen zouden zijn. Daarna zagen ze elkaar afwisselend in Brazilië, Portugal en Nederland. Ze besloten zich te settelen op de plek van diegene die het eerst een goede baan vond, en Susanne won die wedstrijd. In 2006 verhuisde Felipe, na het ingewikkelde visumtraject van zeven maanden, eindelijk naar Nederland.
18 december 2014

Latin Lovers: Floortje en Manuel

Manuel’s ouders waren vluchtelingen, dus hij ook. Toen hij drie maanden was kwam hij naar Nederland. Zijn vader is Argentijn, zijn moeder Uruguayaanse. Toen de dictatuur in Uruguay afgelopen was, trok Manuel met zijn moeder in 1986 naar haar geboorteland terug.
16 juli 2014

Sabor Latino: Vegetarische pastel de quinoa

Wat maak je klaar als je een Boliviaanse avond organiseert? Ik dacht meteen aan quinoa. Op mijn reis door de Boliviaanse hoogvlakten had ik genoeg velden zien voorbijglijden met de opvallende oranjerode pluimen wuivend in de wind; ik at het in een heerlijke pastel toen ik uitkeek over het Titicacameer, of in een soepje vooraf in één van de restaurantes vegetarianos in La Paz. Bolivia is immers de grootste quinoaproducent en -exporteur ter wereld, al vind je de gouden plant ook in Peru, Colombia, Ecuador, Chili en Argentinië.